“Mijn naam is Herman Krebbers van Delphy en gespecialiseerd in de gewasteelt, mechanisatie en mogelijkheden van precisielandbouw. Met preciezer werken kan zowel de opbrengst als de mestbenutting op mais- en grasland worden verbeterd, en daarmee ook het rendement. Binnen Delphy testen we dat uit via een POP3-project in Overijssel, gestart in 2019. Namens Delphy zocht ik ook verbinding met VKO om telers te helpen en kennis te laten maken met nieuwe manieren van bemesting.

Opgedane ervaring en kennis

 

Goedkope smartfarming-technieken

Smartfarming: gebruik maken van nieuwe, snelle meettechnieken van gehalten in de bodem en gewas en (gratis) satelliet-en dronbeelden om inzicht te krijgen in groeiverschillen in het veld.

In 2019 is onze aanpak op 6 demovelen in Overijssel toegepast, waaronder op twee VKO-demovelden. De bijmestadviezen varieerden van 0 tot 80 kg stikstof per hectare. Telers die normaal steeds 45 m3 geven, waren dus aan het over- of onderbemesten. Kortom: ruimte voor verbetering.

Wilt u ook eens weten hoe u met deze technieken de teelt kunt verbeteren, zelf een test uitvoeren op uw eigen bedrijf, of meer weten over het project of precisielandbouwtechnieken, neem dan contact op met Herman Krebbers via 0653400066 of h.krebbers@delphy.nl.