Op dinsdagmiddag 25 september vindt er een bijeenkomst op het demoveld Bewust Bodembeheer Salland in Schalkhaar plaats. Deze bijeenkomst is deels een vervolg op de succesvolle “onderzaai demo” van 4 juli eerder dit jaar. (zie hier). We bekijken dinsdag de effecten van de diverse manieren van onderzaaien en of er onderling verschillen zijn.

Het koppelen van de theorie aan de praktijk!
Maïsteelt specialist Cor Braakman licht dinsdag toe wat de maïsplant vertelt over invloed van teeltmethode en bemesting.  Bodemkundige Coen ter Berg gaat de bodem op dezelfde plaatsen beoordelen als eerder dit jaar. Hij zal op specifieke plekken bekijken of de bodemkwaliteit invloed heeft gehad op het gewas.  Op deze plaatsen zijn namelijk al eerder grondmonsters genomen die uitgebreid zijn geanalyseerd. Komen de uitkomsten hiervan overeen met de bevindingen van Cor en Coen?

Bekijk de uitnodiging

Plaats: Oerdijk Schalkhaar (hoek Oerdijk en Grondhuisweg)
Datum: 25 september 2018
Tijd : van 13.30 tot uiterlijk 16.00 uur

U bent van harte uitgenodigd deze demo bij te wonen!

Het demoveld Bewust Bodembeheer Salland is een initiatief van LTO Salland en wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting IJssellandschap, Gemeente Deventer, Gemeente Raalte, Gemeente Olst- Wijhe, Waterschap Drents Overijsselse Delta en Provincie Overijssel. Uitvoering van het project geschiedt door LTO Salland, Loonbedrijf Tuller, Loonbedrijf Markvoort en ‘Bij de Oorsprong’ in samenwerking met Vruchtbare Kringloop Overijssel.