Heb jij de gegevens voor het invullen van de KringloopWijzer al paraat? In onze laatste praktijkflits deelde studiegroepbegeleider Alida Hoolsema enkele praktische tips om je goed voor te bereiden op het invullen van de KLW. Indienen kan vanaf 15 januari.

Bespreken in studiegroep
Binnen Vruchtbare Kringloop Overijssel is de KLW een belangrijk onderdeel: we vergelijken in de studiegroep onze cijfers en krijgen daarmee inzicht in de bedrijfsvoering van ons eigen bedrijf. In maart/april bekijk je in jouw studiegroep aan de hand van de KLW-cijfers wat goed gaat op jouw bedrijf en waar ruimte is voor verbetering.

Op www.mijnkringloopwijzer.nl staat veel praktische en handige informatie over het inzetten van de KringloopWijzer. Zo maakte de KringloopWijzer een animatie met Stan de Kringloopman. Deze melkveehouder met circa 100 melkkoeien heeft veel ervaring met het invullen van de KringloopWijzer en vertelt in een serie video’s hoe hij gebruik maakt van de informatie de KringloopWijzer biedt. Hoe beïnvloedt hij de dashboardkenmerken? Bekijk de video’s hier.

Jaarkalender
Ook handig is deze jaarkalender, ontwikkeld door de KringloopWijzer. In dit overzicht lees je welke gegevens je gedurende het jaar op welk moment moet verzamelen voor de KringloopWijzer. Je vindt de jaarkalender hier.