Welke mogelijkheden heb je in Twente om het percentage eiwit van eigen land te verhogen? Daarover vertelden veehouders en experts tijdens de Inspiratietour Eiwit van Twents Land. Maar liefst 60 deelnemers gingen in groepjes langs drie melkveebedrijven (Geesteren, Beuningen, Deurningen). Ze maakte kennis met verschillende demo’s, hoorde praktische voor- en nadelen van melkveehouders hierover en de expert van het Louis Bolk Instituut deelde zijn kennis en resultaten van de demo’s. De tour werd georganiseerd in samenwerking met het Louis Bolk Instituut, Erve Mentink en Vruchtbare Kringloop Overijssel. 

Ook Joost de la Court van Nieuwe Oogst was aanwezig tijdens de Inspiratietour. Hij schreef in zijn artikel: “Met kruidenrijk grasland lukt het om zonder kunstmest te gebruiken ongeveer dezelfde opbrengst te halen als met een monocultuur Engels raaigras. ‘Maar je moet wel durven’, spoort onderzoeker Pieter Struyk van het Louis Bolk Instituut dinsdag een groepje boeren aan. Dat is komen kijken bij melkveehouder Maarten-Jan Hemmer in het Overijsselse Geesteren.”

Lees hier het volledige artikel

 

Eiwit van Twents Land

Eiwit van Twents Land is een project op initiatief van vijf melkveehouders uit Noord Oost Twente. In twee jaar testten zij in samenwerking met het Louis Bolk Instituut verschillende maatregelen om het percentage eiwit van eigen land op het bedrijf te verhogen. Dit project is mede mogelijk gemaakt door financiering van provincie Overijssel.