Het is weer mogelijk om je aan te melden voor de KringloopWijzer-cursus. In het najaar wordt de cursus om meer en beter inzicht te krijgen in de werking van de KringloopWijzer aangeboden. Dit keer op twee niveaus: een basiscursus en een cursus voor gevorderden. Meer informatie en aanmelden voor een van de twee trajecten kan via de website van de KringloopWijzer.

Basiscursus
De basiscursus gaat in op de werking van de KringloopWijzer. Aan welke knoppen kun je draaien om uitkomsten te verbeteren? Tijdens een 3-daagse basiscursus maakt de deelnemer kennis met het managementinstrument en leer je de resultaten van de KringloopWijzer te lezene n verbanden tussen indicatoren te leggen. Dit geeft inzicht en handvatten om vervolgens zelf aan de slag te gaan met het sturen op de benutting van mineralen. De basiscursus is geschikt voor melkveehouders, adviseurs en docenten. Basiskennis is niet vereist. Meer informatie.

Cursus voor gevorderden
Wie al ervaring heeft met het invullen en analyseren van de KringloopWijzer, maar toch vragen heeft over het volledig uitwerken van een adviesplan kan de cursus voor gevorderden volgen. Tijdens de 3-daagse cursus voor gevorderden gaan we in klein groepsverband aan de slag met het opstellen van volledig uitgewerkte adviesplannen. Om een afgewogen adviesplan op te kunnen stellen, is niet alleen de uitkomst van de KringloopWijzer van belang, maar ook het verhaal van de ondernemer: wat vindt deze melkveehouder belangrijk bij het maken van bepaalde managementkeuzes? Welke overwegingen spelen een rol?

De cursus voor gevorderden is met name gericht op adviseurs, maar docenten en melkveehouders zijn ook welkom voor deelname, lees voor meer informatie.