Wil je meer weten over mais met stokbonen, bodementing, vochtsensoren en kruidenrijk grasland? Kom dan dinsdag 12 oktober om 10.00 uur naar het demoveld in Deurningen. Laat je inspireren hoe je meer eiwit van eigen land kunt winnen. De volgende onderwerpen komen tijdens de demonstratieochtend aan bod:

  • Maïs met stokbonen: Kom kijken op het demoveld hoe de maïs eruit ziet nu het rijp is, hoor de ervaringen van onkruidbestrijding, het inzaaien en het hakselen én ontvang van Movo Zaden meer achtergrondinformatie en opbrengstcijfers van deze combinatieteelt.
  • Bodementing: Kun je door het toevoegen van goede bacteriën aan de mest inderdaad meer eiwit winnen? Op het oog konden we dit niet beoordelen, maar we hebben gemeten en we zetten de gegevens voor je op een rij van het effect van bodementing in maïsland en grasland.
  • Vochtsensoren in de melkveehouderij: Welke informatie geeft een vochtsensor mij? Is beregenen op sensor beter dan met het blote oog? Welk effect heeft vocht op de groei van gras en op het bodemleven? En, kan het eigenlijk wel uit voor een melkveehouder? Op onze demovelden kunnen we 2 verschillende sensoren laten zien met verschillende functionaliteiten.
  • Kruidenrijk grasland: Ook is er de gelegenheid om verschillende kruidenrijke grasmengsels te bezichtigen en de resultaten en ervaringen te horen.

Datum: Dinsdag 12 oktober 2021 van 10.00 – 12.30 uur.

Locatie: Erve Mentink, Gammelkerstraat 14, 7561PH Deurningen.

Aanmelden: Vooraf aanmelden is gewenst en kan via het onderstaande aanmeldformulier. We houden vanzelfsprekend de richtlijnen van de Rijksoverheid m.b.v. de coronapandemie aan.

Organisatie

Deze demonstratieochtend over hoe je in Twente het percentage eiwit van eigen land kunt verhogen, wordt georganiseerd door Eiwit van Twents Land, Mineral Valley Twente en Vruchtbare Kringloop Overijssel.

  • Eiwit van Twents Land

Eiwit van Twents Land is een project op initiatief van 5 melkveehouders uit Noord Oost Twente. In twee jaar testten zij in samenwerking met het Louis Bolk Instituut verschillende maatregelen om het percentage Eiwit van Eigen Land op hun bedrijf te verhogen. Dit project is mede mogelijk gemaakt door financiering van Provincie Overijssel.

  • Mineral Valley proeftuin “Bodemboost voor eiwit”

In deze Mineral Valley proeftuin wordt door middel van het toevoegen van Myrazonit een “boost” aan de bodem gegeven. Daarmee willen we de werkingscoëfficiënt van toegediende meststoffen verhogen en meer organische stof opbouwen in de bodem. Het uiteindelijk doel is een hogere eiwitopbrengst per hectare.