Al acht jaar werken we met Vruchtbare Kringloop Overijssel aan een toekomstbestendige agrarische sector. Met elkaar hebben we veel geleerd en gedaan! Wil je weten wat we hebben bereikt en of en hoe we verder gaan? En heb je zin om met de andere deelnemers het land op te gaan voor een stukje verdieping? Kom dan naar onze regiobijeenkomst op 15 september!

We zijn donderdag 15 september bij VKO-deelnemer Jan Willem Schoorlemmer in Heeten. De bijeenkomst start met een lunch waarna we terugblikken op onze resultaten. Aan de hand van de KLW-cijfers vertelt WUR-onderzoeker Gerjan Hilhorst over o.a. onze verhoging eiwit van eigen land en beweiding en verlaging stikstof- en fosfaatexcretie.

Demo’s kruidenrijk grasland en precisiebemesting in mais
Bij Vruchtbare Kringloop Overijssel staat van elkaar leren en inspireren rondom het demoveld centraal. Dat willen wij ook tijdens deze regiobijeenkomst doen! We kijken bij een aantal demo’s die Jan Willem o.a. binnen Vruchtbare Kringloop Overijssel heeft uitgevoerd. Hoe verliep bijvoorbeeld de maisteelt met precisiebemesting? Wat zijn kan kruidenrijk grasland in een perceel bieden? Daarnaast neemt Gerrit Hegen ons mee over het bedrijf om ons een verdieping te geven op verschillen bedrijfsaspecten. We horen het tijdens de regiobijeenkomst op 15 september in Heeten.

Waar: Op het bedrijf van Jan Willem Schoorlemmer, Weseperweg 41, 8111PJ Heeten

Programma:
12.00u Inloop met lunch
12.30u Welkom door projectleider Michaela en terugblik door Gerjan Hilhorst (KLW)data op verloop van VKO
13.00u Uiteen in groepjes om demo’s te bekijken. Onderwerpen die aan bod komen:

  • Toepassing kruidenrijk grasland door Jan Willem Schoorlemmer in samenwerking met ForFarmers
  • Precisiebemesting in mais door Sjoerd Roelofs
  • Verdieping op bedrijfsaspecten van Gerrit Hegen

15.00u In gesprek met elkaar en napraten met een drankje

Kom jij ook? Meld je aan via onderstaand formulier!

Vruchtbare Kringloop Overijssel organiseert in september meerdere regiobijeenkomsten. Benieuwd bij wie en wat te zien? Klik hier!