Al acht jaar werken we met Vruchtbare Kringloop Overijssel aan een toekomstbestendige agrarische sector. Met elkaar hebben we veel geleerd en gedaan! Wil je weten wat we hebben bereikt en of en hoe we verder gaan? En heb je zin om met de andere deelnemers het land op te gaan voor een stukje verdieping? Kom dan naar onze regiobijeenkomst op 2 september! 

We zijn vrijdag 2 september bij VKO-deelnemer Els Uijterlinde in Deurningen. De bijeenkomst start met een lunch waarna we terugblikken op onze resultaten. Aan de hand van de KLW-cijfers vertelt WUR-onderzoeker Gerjan Hilhorst over o.a. onze verhoging eiwit van eigen land en beweiding en verlaging stikstof- en fosfaatexcretie.

Demo’s niet-kerende grondbewerking, bodemvocht en mais met stokbonen
Bij Vruchtbare Kringloop Overijssel staat van elkaar leren en inspireren rondom het demoveld centraal. Dat willen wij ook tijdens deze regiobijeenkomst doen! We kijken bij een aantal demo’s die Els o.a. binnen Vruchtbare Kringloop Overijssel heeft uitgevoerd. Hoe verliep bijvoorbeeld de teelt van mais met stokbonen? Wat zijn de mogelijkheden bij niet-kerende grondbewerking op het maisveld? En hoe houdt Els de bodem vochtig tijdens een droog voorjaar en zomer? We horen het tijdens de regiobijeenkomst op 2 september in Deurningen.

Waar: Op het bedrijf van Els Uijterlinde, Gammelkerstraat 3, 7561 PH Deurningen

Programma:
12.00u Inloop met lunch
12.30u Welkom door projectleider Michaela en terugblik door Gerjan Hilhorst (KLW)data op verloop van VKO
13.15u Uiteen in groepjes om demo’s te bekijken over:

  • Mais met stokbonen door Bas Sinnema van MOVO-Zaden
  • Niet-kerende grondbewerking in mais door Matthijs Boomkamp van Kruse International
  • 4 rassensoorten bieten door Robert ter Maat van Limagrain
  • Bodem en bodemvocht door VKO deelnemers Els en Gerard Uijterlinde van boerderij Erve Mentink

15.00u In gesprek met elkaar en napraten met een drankje

Kom jij ook? Meld je aan via onderstaand formulier!

Vruchtbare Kringloop Overijssel organiseert in september meerdere regiobijeenkomsten. Benieuwd bij wie en wat te zien? Klik hier!