Al acht jaar werken we met Vruchtbare Kringloop Overijssel aan een toekomstbestendige agrarische sector. Met elkaar hebben we veel geleerd en gedaan! Wil je weten wat we hebben bereikt en of en hoe we verder gaan? En heb je zin om met de andere deelnemers het land op te gaan voor een stukje verdieping? Kom dan naar onze regiobijeenkomst op 5 september!

We zijn maandag 5 september bij VKO-deelnemer Chris Antuma in Ommen. De bijeenkomst start met een lunch waarna we terugblikken op onze resultaten. Aan de hand van de KLW-cijfers vertelt WUR-onderzoeker Gerjan Hilhorst over o.a. onze verhoging eiwit van eigen land en beweiding en verlaging stikstof- en fosfaatexcretie.

Demo’s mais en bemesting, 50 cm systeemteelt en de Ovlac ecoploeg
Bij Vruchtbare Kringloop Overijssel staat van elkaar leren en inspireren rondom het demoveld centraal. Dat willen wij ook tijdens deze regiobijeenkomst doen! We kijken bij een aantal demo’s die Chris o.a. binnen Vruchtbare Kringloop Overijssel heeft uitgevoerd. Waarom past Chris 50 cm systeemteelt toe? Wat zijn bijvoorbeeld de ervaringen met de demo grondbewerking met de Ovlac ecoploeg? En vertelt Herman Krebbers ons alles over mais en bemesting in relatie tot grondbewerking. We horen het tijdens de regiobijeenkomst op 5 september in Ommen.

Waar: Op het bedrijf van Chris Antuma, Junnerweg 5, 7731TN Ommen

Programma:
12.00u Inloop met lunch
12.30u Welkom door projectleider Michaela en terugblik door Gerjan Hilhorst (KLW)data op verloop van VKO
13.00u Uiteen in groepjes om demo’s te bekijken. Onderwerpen die aan bod komen:

  • Workshop over de bodem door Michaela van Leeuwen
  • Mais en bemesting in relatie tot grondbewerking door Herman Krebbers
  • 50 cm systeemteelt door Chris Antuma
  • Grondbewerking met de Ovlac ecoploeg door Frans Koeckhoven

15.00u In gesprek met elkaar en napraten met een drankje

Kom jij ook? Meld je aan via onderstaand formulier!

Vruchtbare Kringloop Overijssel organiseert in september meerdere regiobijeenkomsten. Benieuwd bij wie en wat te zien? Klik hier!