In iedere video van Stan de Kringloopman serie staat een ander dashboardkenmerk van de KringloopWijzer centraal. Zo legt Stan de Kringloopman uit wat stikstofbodemoverschot, ammoniak- en broeikasgasemissie en percentage eiwit van eigen land zijn. Ook gaat hij daarover het gesprek met melkveehouders aan. Vanuit VKO delen wij de videoserie graag! De videoproductie is een samenwerking tussen ZuivelNL en Veeteelt.

In de zesde en laatste aflevering gaat Stan in gesprek met drie melkveehouders die laten zien hoe ze ondanks hun natuurlijke uitdagingen toch een goed resultaat hebben weten te halen voor een van de dashboardkenmerken. Bekijk hier de aflevering Stan de Kringloopman met melkveehouders Rijk Baltus, Hains Koopman en Coen Hagoort:

Over Stan de Kringloopman

‘Stan de Kringloopman’ is een animatie-serie gemaakt in 2020-2022 door ZuivelNL in samenwerking met Veeteelt. Hoofdfiguur Stan is een melkveehouder met circa 100 koeien en heeft veel ervaring met het invullen van de KringloopWijzer. Hij gebruikt de tool niet alleen vanwege de verplichting, maar ook om zijn management te verbeteren. In zes video’s vertelt Stan de Kringloopman hoe hij de diverse dashboardkenmerken beïnvloedt op zijn bedrijf. In iedere video bezoekt hij ook een collega-melkveehouder die ervaring heeft met de KringloopWijzer.

Wil je de hele videoserie met Stan de Kringloopman bekijken? Klik dan hier!