De Vereniging Vruchtbare Kringloop Achterhoek en Liemers (VKA) blaast het bekende Agrarisch Journaal van eind jaren negentig nieuw leven in met een eigen journaal: het VKA Journaal. Eind februari was de primeur. De journaals zijn de komende vier weken iedere donderdag om 12.00 uur te bekijken op het YouTube-kanaal van de VKA. Vanuit VKO delen we deze journaals graag met jullie. 

Jarenlang was het vaste prik voor veel boerengezinnen: rond het middaguur schakelden ze hun de televisie in op het Agrarisch Journaal. De VKA zet deze traditie nu voort met eigen journaals over actualiteiten, met praktische reportages bij VKA-leden en visies van experts over uiteenlopende landbouwgerelateerde onderwerpen. De VKA Journaals duren zo’n twintig minuten.

Geld verdienen met duurzaamheid
Het eerste VKA Journaal gaat over ‘De economie van de duurzaamheid.’ Kun je als melkveehouder geld verdienen met duurzaamheid? Wat is het beste verdienmodel voor duurzaamheid? Doe je dat door het optimaliseren van je bedrijfsvoering, door verbreding of in de vorm van groene en blauwe diensten? Experts én VKA-leden laten hier hun licht over schijnen en de VKA gaat langs bij een melkveehouder in de Achterhoek die vertelt over optimalisatie van zijn bedrijfsvoering. Kijkers krijgen tijdens ieder VKA Journaal een kijkopdracht mee. Deze zijn terug te lezen op de website van de VKA.

Thema’s VKA Journaals
De andere VKA Journaals hebben de thema’s ‘Natuurinclusief’, ‘Integrale aanpak stikstof en methaan’ en ‘Verbeter je waterbeschikbaarheid.’ De komende vier weken verschijnt iedere donderdag om 12.00 uur een nieuw journaal op de VKA-website met een interessante kijkopdracht.

Hou ook onze Facebook en Twitter in de gate voor de nieuwste afleveringen!