Weer veel geleerd door webinar met Piet Riemersma
Terugkijklink webinar en sheets van ruwvoerspecialist

Maar liefst 147 kijkers bleven van begin tot eind kijken naar het interessante webinar van ruwvoerspecialist Piet Riemersma over ‘Een goede kuil in het najaar start nu’ afgelopen 2 februari. Niet gezien? Kijk hier terug! (De opname start vanaf minuut 6)
Een geslaagd webinar waarin enorm veel kennis werd gedeeld door Riemersma over stikstofvormen, hoe de plant stikstof opneemt en het belang van een bemestingsplan. “Heb je een bemestingsplan? Gebruik het dan! Weer doet er voor een plan niet toe”, was Piet Riemersma stellig. Door de praktische vragen die gespreksleider en VKO-boerin Heleen Lansink zelf meenam van ‘huis’ was het webinar een mooie mix van theorie en praktijk.

Sheets ‘Een goede kuil in het najaar start nu’
Alle gestelde vragen mét antwoord door Piet staan hier. 

Wat is een droomkuil?
De vraag waarop iedere kijker graag een antwoord wilde krijgen was natuurlijk hoe je een droomkuil voor je koeien realiseert. Maar dat is, zei Piet Riemersma tijdens het webinar: “voor ieder bedrijf anders!” Hij besloot het webinar met het delen van zijn vier focuspunten:

  • 1.Kies voor juiste vorm Stikstof
  • 2.Maaimoment bepalen a.d.h.v. je rantsoen [mais aandeel]
  • 3.Perceel specifiek bemesten
  • 4.Najaar GEEN zware snede [droog inkuilen]

Webinar ‘De kringloop werkt voor jou’
Op 16 februari organiseren we ons derde en voorlopig laatste webinar. Expert Robin Kool van DMS neemt dan plaats aan tafel bij Heleen Lansink om te vertellen over de kringloop: hoe laat je die optimaal voor je werken? Kijk ook en meld je aan!

Aanmelden